Fargeleggingsbøker for voksne

Det er ingen hemmelighet at hverdagen er stressende. Det er mye som skjer, mange baller som skal balanseres i luften og samtidig mange uforutsette hendelser som oppstår. Det kan være vanskelig å beholde roen, og enda vanskeligere å finne den igjen når den er borte. Det finnes mange tips for å finne balansen – blant annet trening og meditasjon. Det å være kreativ har imidlertid kommet mer i fokus, og nå anbefales det å få utløp for kreativiteten med fargeleggingsbøker for voksne.

Mange tror at kunst og å få utløp for kreativitet kan hjelpe på psyken, og spesielt på stress. Faktisk har det blitt et fenomen å benytte seg av såkalt kunstterapi. Dette er nå et faglig uttrykk, og flere og flere benytter seg av behandlingsformen for å prøve å få kontroll på stresset og tankene sine. Om det fungerer i det lange løp er det ikke forsket mye på, men at det fungerer midlertidig er det ingen tvil om.

Slik fungerer kunstterapi

Ved kunstterapi skal man prøve å få bukt på sine problemer, på psyken sin eller på stresset man opplever i hverdagen ved å bruke sine kreative evner. Derfor legges det stor vekt på musikk, på tegning, på maling og poesi, med mer, i kunstterapien. Målet er at hjelpen skal komme i form av eget skapende arbeid, og at man ved hjelp av å få troen på seg selv, også skal finne roen i større grad.

Flere har fått øynene opp for det kunstneriske, og flere fenomener har derfor dukket opp de senere årene, hvor tegning og fargelegging er i fokus. Dette har alltid eksistert for barn, men nå er det også en seriøs greie for oss voksne. Vi spiller spill på mobilen vår der målet er å gjette hva andre har tegnet, og vi spiller brettspill der vi skal tegne diverse ting som andre skal gjette hva er. Dessuten kjøper vi fargebøker og fargelegger ulike motiver.

Fargebøker for voksne

Mange anser fargebøker som en barnegreie. Barna fargelegger ulike motiver – gjerne prinsesser eller tegneseriefigurer de er kjent med fra tidligere. Dette gir barna ro, og de blir underholdt i timevis. Når man ser på hvor mye det gir barna, er det egentlig rart at fargebøker for voksne ikke har blitt en greie før nå. Heldigvis er det nå i vinden som aldri før, og det er helt normalt å se en voksen person leke seg med ulike mønster i fargeboken sin.

I dag finnes det fargebøker for voksne i alle mulige slags former og varianter. Det finnes små versjoner som man enkelt kan ta med seg på bussen eller i lunsjpausen, og det finnes store bøker med hundrevis av motiver som alle vil ta timevis å gjøre ferdig. Felles for fargebøkene for voksne er at det ofte er mønster som skal fargelegges, gjerne store, flotte, synkrone mønster. Kanskje dette skaper en form for orden?

Mange fordeler ved kunst

Det å drive med kunst har mange klare fordeler. For det første fordyper man seg i noe konkret, og dette gjør at man forblir fokusert på det man driver med. Det igjen bidrar til at andre tanker, stress og problemer slipper taket for en stund, og at hodet får en pause fra hverdagsstresset. Man får dessuten bedre tålmodighet. Å drive med kunst tar nemlig tid, uansett om det er maling, tegning eller fargelegging som er i fokus.

Et annet viktig element ved å fordype seg i noe kunstnerisk, er at man får utløp for kreativiteten sin. Alle mennesker har en kreativ side, selv om den ofte er godt gjemt. Ved å fargelegge eller male får man uttrykt ting på en helt annen måte, og dette kan hjelpe oss å gi slipp på vanskelige følelser. Dessuten vil man, når man er ferdig å fargelegge, sitte igjen med en mestringsfølelse. Svært lite slår mestringsfølelsen.

Kunst for alle

Det kan sitte ganske langt inne for den vanlige mannen i gata å kjøpe en fargeblokk for voksne, og å sette seg ned å begynne å fargelegge. Men det anbefales. Det er terapi, og det hjelper på de slitsomme tankene. Om ikke fargeleggingen faller i smak etter hvert, kan man også teste andre kunstformer, for eksempel tegning eller maling. Man lærer fort, blir fort komfortabel med det, og etter hvert klarer man seg nesten ikke uten.

Finn din kreative side

Hverdagen er hektisk, og den blir nok ikke noe roligere med det første. Det er mer som skjer, mer press og flere forventninger. Derfor er det viktig å finne en side av seg selv hvor man kan få utløp for innestengte ting på sin helt egne måte. Med en fargeleggingsbok for voksne kan man koble av i fred og ro, man kan konsentrere seg om å fargelegge og man kan få en etterlengtet mestringsfølelse når fargeleggingen er ferdig. Det anbefales.

 

 

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *