Din kunstguide

Vi har alle hørt om kunstneriske talenter som Theodor Kittelsen, Claude Monet og Edvard Munch. Dette er store navn innen kunst, men likevel vet de fleste av oss minimalt om dem. Her på Sprekstrek.no vil du finne dyptgående informasjon om kunstnere, samt at du kan lære mer om ulike kunstformer. Visste du for eksempel at du kan tjene penger på å selge fotografiene du tar, på nett? Og at fargeleggingsbøker for voksne er i vinden som aldri før?

Kunst er så mangt, og det er nesten opp til hver enkelt av oss å bestemme hva som er kunst og ikke. Og det er nettopp det som er så fantastisk med kunstens verden – her er det rom for alle. Likevel har vi alle godt av litt drahjelp, slik at vi kan utfolde våre kunstneriske talenter til det fulle. På denne nettsiden vil du finne de riktige verktøyene for nettopp dette, slik at du kan se kunsten med nye øyne.

Hva finner du på Sprekstrek.no?

På denne nettsiden vil du finne en rekke spennende og informative tekster. Med våre artikler kan du lære med om det som rører seg i kunstens verden. Vi presenterer en rekke kjente kunstnere, slik at du kan bli bedre kjent med deres bakgrunn og fantastiske verk. Visste du for eksempel at Claude Monet regnes som impresjonismens far? Eller at Edvard Munch mottok et stipend som lot ham studere i Paris, hvor han virkelig kunne blomstre som kunstner?

Vi gir deg også spennende artikler om diverse kunstformer, som blant annet forhistorisk kunst i form av hulemalerier. Dette er kanskje den tidligste formen for kunst vi kan finne spor av, og sier litt om menneskets kunstneriske begavelse. Selv før vi hadde strøm eller moderne utstyr, var kunst en del av hverdagen! Sprekstrek gir deg også tips, for eksempel om når du bør bruke hard eller bløt blyant. Her finnes det nyttig lesestoff for alle kunstinteresserte.

Hvem er Sprekstrek.no beregnet på?

Denne kunstrelaterte nettsiden passer for alle som ønsker å lære seg mer om kunst. Kunst er noe de fleste av oss har en relasjon til, enten bevisst eller ubevisst. Mange av bildene du ser på apper som for eksempel Instagram, må vel kunne betegnes som kunst? Og jobber du i en barnehage til daglig, er du sikkert enig i at de små barna alle har en liten kunstner i seg, selv om det de tegner best kan betegnes som abstrakt kunst.

Alle har godt av å lære seg mer om kunsthistorie og ulike kunstformer. For kunst er så mye mer enn bare malerier. Kunst dukker opp i form av både skulpturer, møbler, graffiti, sang og dans. Når du ser en ballerina sveve over gulvet på operaen, så er du vel enig at det ser ganske kunstnerisk ut? Kunst er beregnet på alle, uansett alder, kjønn, religion eller tilhørighet i samfunnet. Sprekstrek.no inkluderer alle sammen.

Hvorfor lære mer om kunst?

Mange gjesper med en gang de hører ord som «kunsthistorie» eller «oljemaleri». Dette er kanskje fordi du forbinder ordene med kjedelige skoletimer med en grå og streng kunstlærer. Det er synd om nasjonalskatter som «Angst», «Vampyr» og «Livets dans» skal bli glemt bort av yngre generasjoner, for dette er slettes ikke kjedelig kunst. Dersom du lærer mer om kunstneren bak verkene, er det sannsynligvis lettere å få glede av selve kunsten, og du vil se den i et helt nytt lys.

Etter å ha sett gjennom nettsiden vår, håper vi også at du får inspirasjon til å finne fram penselen eller blyanten selv, og la din indre kunstner komme til syne. Du tror kanskje at du ikke kan tegne? Ikke fortvil. Å utfolde seg kunstnerisk trenger ikke å være mer komplisert enn å fargelegge i en tegnebok for voksne. Vi viser deg hvordan du enkelt kan sette i gang. Vi mener at alle har kunstnerisk potensial.

Kunst i en travel hverdag

I dagens moderne samfunn er det ikke til å stikke under en stol at mye av kunsten foregår digitalt. På sosiale medier finner du mange fantastiske bilder og fotografier. Vi ser blant annet en trend blant nordiske fotografer, hvor det fokuseres på det rene, minimalistiske og naturlige. Det finnes mange spennende fotografer å følge med på. Om du vil være kunstnerisk på farten, kan du også gå til anskaffelse av et tegnebrett. Kunst og teknologi går hånd i hånd!

Oppsummering av hva du finner på Sprekstrek

På denne siden vil du kunne hente ny inspirasjon, enten du vil lære å tegne selv, lære mer om kjente kunstnere eller bare er nysgjerrig på ulike kunstformer. Vi gir deg lærerike og spennende artikler, slik at du får verktøyene du trenger for å få mer glede av kunst. Kunst er så mangt, og det dukker opp i alle slags former. Vi mener nasjonalskattene tilhører oss alle, og at ethvert menneske har kunstneriske talenter.

 

 

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *